Четвер, 28.03.2024, 17:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Білокамінський освітній округ

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 109

Головна » 2017 » Березень » 30 » Засідання міжшкільного методичного обє'днання вчителів суспільно-гуманітарного циклу
14:27
Засідання міжшкільного методичного обє'днання вчителів суспільно-гуманітарного циклу

23 березня у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання методичного об’єднання вчителів гуманітарного циклу Білокамінського освітнього округу.

У 8 класі був проведений інтегрований урок на тему: «Ствердження величі й краси справжнього кохання у повісті М.Коцюбинського “Дорогою ціною» і трагедії В.Шекспіра «Ромео і Джульєтта» (українська і зарубіжна літератури).

Урок пройшов у доброзичливій атмосфері. Поставивши за мету проаналізувати образи головних героїв, учителі Руда О.Б. та Іршак Л.С. допомагали учням розкрити красу їх почуттів і взаємної вірності, усвідомити вагу справжніх духовних цінностей.

Турчин П. майстерно прочитав поезію В.Симоненка про перше велике, несміливе кохання, що проникає в душу людини. Погончук В. і Шургот Ю. представили відеоролики творів.

У процесі компаративного аналізу восьмикласники знаходили в творах відповідності і відмінності, виступали у ролі дослідників, порівнювали і робили висновки.

Учні розмірковували над поняттями «кохання» і «воля», висловлюючи свої асоціації, пов'язані з цими термінами, а за допомогою евристичної бесіди проаналізували образи головних героїв.

Наприкінці уроку дослідники дійшли висновку, що хоч події у трагедії В.Шекспіра і в повісті М.Коцюбинського відбуваються у різних країнах і в різні епохи та право людини на щастя і непереборна сила кохання зближує ці твори.

У 9 класі був проведений урок на тему: «Розділові знаки у складному реченні з різними видами зв’язку». Учитель Савчук А.Ю. ставив за мету виховувати любов і пошану до рідної мови.

Учні пояснювали особливості будови складних речень, вживання розділових знаків у поданих синтаксичних конструкціях за допомогою пунктуаційних правил, креслили схеми. Учитель створював проблемні ситуації, пізнавальні завдання навчального і пошукового характеру.

Під час уроку діти продемонстрували глибокі знання з теми, а вчитель майстерно і доцільно застосовував активні та інтерактивні методи навчання (робота в групах, проектна діяльність), мультимедійну презентацію, що сприяло активізації пізнавальної діяльності учнів, підвищенню інтересу дітей до вивчення рідної мови.

 

Заступник директора з навчально-виховної роботи Л.С. Іршак

Переглядів: 445 | Додав: Сонце | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz