Субота, 27.04.2024, 04:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Білокамінський освітній округ

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 109

Головна » 2017 » Лютий » 16 » Районний семінар вчителів початкових класів та вихователів ДНЗ у Білокамінському НВК
13:07
Районний семінар вчителів початкових класів та вихователів ДНЗ у Білокамінському НВК

14 лютого 2017 року на базі Білокамінського НВК проведено районний інтегрований семінар-тренінг учителів початкових класів та вихователів ДНЗ на тему «Інтегроване навчання у початковій школі» спільно з міжшкільним методичним об’єднанням вчителів початкових класів Білокамінського освітнього округу. Високий рівень підготовки та проведення семінару засвідчив серйозну тісну співпрацю   вчителів та вихователів ДНЗ. Роботу семінару очолили методисти РМК О. Г. Мартинишин та Л. Я. Сабадаш.

Практичний  блок  семінару  розпочався з  проведення  відкритого бінарного заняття в старшій групі дошкільного підрозділу на тему «Уже весна іде»,  яке провели вихователі М. М. Мруць та Н. М. Мисак . Оформлення  ігрової кімнати, різні  форми і методи  роботи, використання комп’ютерних технологій  – все це  сприяло високому  рівню засвоєння  знань. Діти розігрували сценки, співали, танцювали, грали в ігри, читали вірші, а цікавинкою для вихованців було виготовлення жайворонків. Жодної втоми  вихованці не відчули.

         Теоретичний блок семінару на тему «Інтегроване навчання у початковій школі» представила вчитель початкових класів Г. С. Удимович. У своїй презентації наголосила, що інтеграція дозволяє навчити дитину самостійно здобувати знання, розвивати інтерес до навчання, підвищувати її інтелектуальний рівень.

Яскравим та творчим було проведення майстер-класу «Інтеграція навчального процесу як чинник розвитку пізнавальної активності учнів» класним керівником 2 класу Г. В. Належитою. Всі присутні мали змогу ознайомитися з технікою орігамі і власноруч спробувати створити стилізованого жайворонка. Вчитель  використала комп’ютерні, інтерактивні технології («Комплімент», «Дерево очікування», «Навчаючи учуся»). Під час вправи «Мікрофон» всі учасники майстер-класу мали можливість обґрунтувати актуальність ідеї інтегрованого навчання. На завершення кожен учасник семінару отримав «Валентинку щастя»  з рецептом успішного уроку в подарунок. Майстер-клас сприяв розширенню професійних знань та практичних вмінь вчителів початкових класів, активізував творчий потенціал  педагогів через взаємообмін та взаємозбагачення досвідом.

Наступним етапом роботи семінару-тренінгу була презентація практичного психолога О. Є Бондаренко, яка ще раз підкреслила, що школа і дошкільний підрозділ – дві суміжні ланки в системі освіти, їх завдання – забезпечити якісний психологічний супровід, який дозволяє не лише здолати труднощі, а й забезпечити їх профілактику. Особливий акцент психолог звертає на роботу з педагогами і батьками, оскільки сім’я має вирішальний вплив на розвиток особистості дитини, крім того проводить діагностичний аналіз, спостерігає за природною поведінкою в повсякденному житті.

На засіданні «круглого столу» підсумки семінару підвела методист РМК

О. Г. Мартинишин, яка відзначила високий науково-практичний та організаційний рівень проведення семінару.

Учасники семінару залишали Білокамінський НВК з гарним настроєм, з бажанням працювати та творити.

Переглядів: 581 | Додав: Сонце | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 RogerUnent  
0
Для тех кто знает, про что толкую! Абузоустойчивый домен - русский интерфейс, молниеносная поддержка, хорошие расценки, акции и ништяки. Хостю у них самый отьявленный непот второй год, вообще все отлично, все кляузы отправляют нафиг. Нужна надежная крыша для сайта, сюда - https://goo.gl/q13Adc или в профиле.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz